Vårens webbinarier_1024x498
Foto – Namn Namnsson

Webbinarium

Välkommen till vårens webbinarier 2024

Levande jordar står i fokus i Koloniträdgårdsförbundets webbinarieprogram som vi genomför tillsammans med Studiefrämjandet. 

Våra webbinarium är gratis och öppna för alla. Vi sänder via Teams-länk och spelar in. Inspelningen publiceras ca en vecka efteråt i vår blogg ”På gång”.

Dags att börja använda grenflis mer i trädgården

Datum: den 24 januari 2024
Tid: kl. 18.00

Grenflis har länge använts på gångar, men det finns så mycket mer som grenflis kan användas till på kolonilotten eller i trädgården.Förutom att hålla ogräset borta och fukten kvar, kan grenflis boosta jordhälsan genom att främja maskar och andra jordorganismer. Du kan göra egen såjord av grenflis och dra nytta av värmen som alstras när flisen bryts ner för att främja grobarheten och skottens utveckling. Eller använda flisen för att odla egen svamp.

Föreläsare: Ben Raskin, chef för Hortikultur och Skogbruk på Soil Association,författare till boken ”The Woodchip Handbook”. Webbinariet är på engelska.

Odla din jord

Skapa din egen jord med hjälp av täckodling och kompostlimpor. En närproducerad jord som gynnar både mikrolivet, dina grönsaker och blommor.

Datum: den 15 februari 2024
Tid: kl. 18.00

Föreläsare: Marek Rolenec, odlare och självhushållare, styrelseledamot i FOBO Förbundet Organisk-Biologisk Odling och FOR Fritidsodlingens Riksorganisation

Därför ska torven stanna i marken

Säckarna med jord vi köper i handeln är små klimatbovar. Torven inuti har tagit flera hundra år eller mer att bilda, men när den hamnar i rabatten bryts den snabbt ner till koldioxid. Torven hör hemma i myren, inte i trädgården. Dessutom information om kampanjen Halvera torven, som drivs av Stockholms Koloniträdgårdar.

Datum: den 5 mars 2024
Tid: kl. 18.00

Föreläsare: Amelie Lindgren – forskare inom Naturgeografi med fokus på klimat, kol och våtmarker

Direktsådd av grönsaker

Många grönsaker och blommor kan sås direkt på växtplatsen, en del är lätta och andra kan vara lite knepiga. Här får du tips om olika sorter och råd som får dig att lyckas var du än bor i landet.

Datum: den 10 april 2024
Tid: kl. 18.00

Föreläsare: Ingela Jagne, hortonom och medverkande i Odla med P1.

Dela blogginlägget
Webbinarium – alla datum 2024
På vår webbplats använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig.
Läs mer här